Matematik

gør rede for max

08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Hvordan gør man rede for at en funktion har et maximum?

Jeg kan godt finde ud af at finde monotoniforholdene for funktionen:

1. finder f'(x)

2. finder f'(x)=0

3. tegner en monotonilinje

4. finder intervallerne for funktionen er voksende/aftagende

er det ikke nok, så kan man jo skrive at funktionen har et max i x, da den aftager i x...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af Isomorphician

Find funktionsværdier på hver side af f'(x) = 0, og undersøg om funktionsværdierne er mindre end funktionsværdien i f'(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

For hver af de x'ere du fandt i 2) skal du se på fortegnsvariationen og skrive:

da fortegnsvariationen omkring x1 er  + 0 - har f(x) maksimum i x1    eller

da fortegnsvariationen omkring x2 er - 0 + har f(x) minimum i x2 
 


Svar #3
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

jamen det har jeg gjort.. har jeg så også gjort rede for dets max?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

yes. skriver man som i #2 er det fint.


Svar #5
08. maj 2009 af biqqu (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: gør rede for max

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.