Matematik

UDEN HJÆLPEMIDLER

10. maj 2009 af Hilal (Slettet)

Hvordan løses denne type af opgaver?

En funktion f er bestemt ved

f(x) = 6x^2+2x.

Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder, at F(-1) = 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Du skal integrere den og så får du F(x)= ........ +k

k finder du ved at indsætte dit punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Isomorphician

F(x) = 2x^3 + x2 + k

Indsæt værdierne fra opgaven, og isoler k.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

får man så et svar der lyder således: F (x) = 3x^2 + x^2 +  K

                                                                   F(-1)= 3*(-1)^2 + (-1)^2+ K = 4+K

og så er K = -4 men passer det??

                                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, indsæt -1, som du rigtig nok har gjort, og sæt det lig 4 og ikke 4+k.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af Isomorphician

4 = 2(-1)3 + (-1)2 + k


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

aha haaha tak :P


Skriv et svar til: UDEN HJÆLPEMIDLER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.