Kemi

Sure, base eller neutrale opløsninger!!

13. maj 2009 af Nusa (Slettet)

Hej Opgaven lyder: der er målt koncentrationer af hydroxid af fire opløsninger. Beregn [H3O+] og afgør om opløsningerne er sure, neutrale eller basiske..?

[H30] = 1,0 x 10^-7 = 10^-7 mol/L ?

a) [OH-] = 0,035 mol /L = Basisk opløsning [H3O+] < [OH- ]??
b) [OH-] = 8,0 x 10^-11 mol/L = Basisk opløsning
c)           = 1,0 x 10^-7 mol /L = neutral opløsning [H3O+] = [OH-]

Er der nogen der kan hjælpe??? PLease
På forhånd tak.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Ved 25 ºC er forholdet mellem oxonium- og hydroxidionkoncentrationen:

[H3O+] = 1.0·10-14/[OH-].

En opløsning med [OH-] på 8.0 · 10-11 mol/L vil ikke være basisk. Husk evt. på at når pOH < 7, så er opløsningen basisk og når pOH > 7, så er opløsningen sur, hvor pOH = -log[OH-].


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af mathon

dvs

pH = 14 + log([OH-])

a)
pH = 14 + log(0,035) = 12,5            → basisk

b)
pH = 14 + log(8,0 x 10-11) = 3,9      → sur

c)
pH = 14 + log(1,0 x 10-7) = 7          → neutral


Skriv et svar til: Sure, base eller neutrale opløsninger!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.