Matematik

grader

30. november 2004 af yogi (Slettet)
hej jeg trænger alvorligt til hjælp.opgaven lyder således.En stige der har længden 7,5 meter skal stilles op af en mur stigens vinkel (v)med jordoverfladen skal være mindst 45grader så stigen ikke skrider,og den må højst være 75 grader for at stigen ikke skal vælte bagover.hvor højt når stigen op af muren i højeste og laveste stilling?..yogi..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2004 af tante_toffee (Slettet)

du kender vinklen mellem mur og jord, du kender den mindste og den største vinkel mellem stige og jord, og du kender stigens længde, derfor bruger du sinusrelationen...

Svar #2
30. november 2004 af yogi (Slettet)

mange tak..det var dejligt.

Svar #3
30. november 2004 af yogi (Slettet)

hej igen kan det passe at det giver 5,3 meter ved de 45 grader og 7,2 meter ved de 75 grader?

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#3: Ja - det er korrekt. Vinklerne herefter er i grader;

x1 = 7.5m*sin(45) = 5.303....m = 5.3m

x2 = 7.5m*sin(75) = 7.244....m = 7.2m

//Singularity

Skriv et svar til: grader

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.