Matematik

differentiation af irrationel funktion

14. maj 2009 af vipet (Slettet)

Hvordan finder man f ' af 3 √x-4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af Phienix (Slettet)

Omskriv 3√(x-4) til 3√(t) | t = (x-4).

(3√(t) )' = (3√(t) ) · (dt / dx) · dx
 --> (dt / dx) = (x - 4)' = 1


(3√(t) )' = 1 · (3√(t) ) dx = 1 / ( 3 · t(2/3) ) = 1 / ( 3 · 3√( t2) )
Indsæt t = (x - 4)


3√(x - 4) ' = 1 / (3 · 3√(x - 4)2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af mathon

(n√(x))' = (1/n)*(1/n√(xn-1))


Skriv et svar til: differentiation af irrationel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.