Fysik

bevis - energi

14. maj 2009 af Scsa (Slettet)

hej, ved i om der er et bevis for formlerne for kinetisk og potentiel energi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af peter lind

Den akn bevisses ud fra Newtons anden lov  mdv/dt =  F ganger du med v får du mvdvdt = ½mdv2/dt = Fv =dA/dt=-dEpot/dt Heraf fås d(½mv2+Epot)/dt=0


Svar #2
14. maj 2009 af Scsa (Slettet)

kunne du evt. forklarer det mere pædagogisk..


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

Fres = m*a (Fres er den konstante trækkraft)
Når Fres og massen m er konstante, må a også være konstant. For bevægelse med konstant acceleration gælder:
v = a*t og s = ½*a*t2
v er hastigheden, t er tiden, s er den gennemløbne strækning.
Vi kan nu opstille et udtryk for det arbejde kraften udfører ved at bringe vognen fra s1 til s2:
A = F*(s2 - s1 ) = m* a* (s2 - s1 ) = m*a* s = m* a* (½* a* t^2) = ½ m a^2 t^2 = ½ m (a t)^2 =
½ m v2 , idet s = s2 - s1
Det arbejde, der udføres på vognen bliver til kinetisk energi. Dermed gælder altså:
Ekin = ½ m v^2
 


Skriv et svar til: bevis - energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.