Kemi

Antal atomer i 88g CO2?

16. maj 2009 af roz (Slettet)

Hejsa,

nogen der lige kan ridse op hvordan man finder antallet af atomer i 88g CO2?

Ville mener men diverede de 88g med CO2's molar mass og gangede med avogrados constant - men det er åbenbart forkert. Nogen der ved hvad den rigtige metode er?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2009 af Ramses I (Slettet)

Du har 3 atomer for hvert mol, så du skal gange med 3 for at finde antallet af atomer, ellers er fremgangsmåden rigtig nok.....

CO2 = 44,0098 g/mol

NA = 6,022137*10^23 mol-1

mol : atomforhold = 1:3


Svar #2
16. maj 2009 af roz (Slettet)

Hmm det lyder meget rigtigt. Men i så fald vil jeg mene det giver cirka 6 * NA = 3.6*10^24

Er det korrekt? For det er nemlig ikke en af svar mulighederne :S

Har 6.02 * 10^23, 1.204 * 10^24 (det jeg havde svaret men som var forkert), 6 og 1 som svar muligheder.


Svar #3
16. maj 2009 af roz (Slettet)

Ah pis :P Man skulle svar i atoms I MOL.

Går ud fra det rigtige svar så må være 6..

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Antal atomer i 88g CO2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.