Matematik

hurtig svar: 1.g fakta om eksponentiel uvikling...

17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 er igang med en opgave om forskellige væsk former, hvor jeg er stødt ind i et problem hvor jeg skal skrive om eksponentielle funktioner.... indtilvidere har jeg dette...

Eksponentiel udvikling ser sådan ud: fx = b *ax , og i en eksponentiel funktion skal b>0, a≠1, a>0.
A er en fast procent stigning, som normalt skrives, 1,12 = 12% og 1,90 = 90%. Grunden til at man skriver det med 1, foran, er fordi at så vil de 100% automatisk bliver sat ovenpå, hvis man skal have trukket et vist % fra et tal, så skal men bare trække x% fra 100, og summen af fratrakkelse bliver den % som trækker % fra et tal
f.eks.
Skal opstille en funktion hvor jeg kender B = 1 , og at a skal være 13 % fratrukket, for at kunne regne procenten ud tager jeg 13 - 100 = -87, og da det er under er minus så bliver det sat 0,87
altså bliver funktionen: f(x) = 1 * 0,87x

Til forskel for lineær hældning ,a kaldes a ved en eksponentiel funktion for en fremskrivningsfaktor. B, begyndelsesværdi

Nogen rettelse eller tilføjelser ? ? ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 hvorfor skal b>0.  ?

det virker meget rodet, kan du ikke bare skrive noget med at r=1-a

hvis du skal have den nedsat med 13% 1-13=0,87

1-1,12=12           1-1,90=90

for det du har gjort er nærmest at sige 13-100=-87 bliver mirakuløst til 0,87, der kommer ikke nogen rigtig forklaring. desuden er der ikke noget der hedder "under minus".


Svar #2
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 ja.. sad lige selv og så på det...


Svar #3
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 er det da lige meget med b... har da skrevet det i mine noter... og hvorfor lige isolere R når man skal finde aftagende.... hvordan vil du ave jeg skal forklarer det...


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 prøv at tegne en graf hvor b<0


Svar #5
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

hm.... vokser eksponentiel i 4.kvadrat


Svar #6
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 hmm... kan se at der er nogle fejl id et jeg har skrevet... her kan i se en rettet version... måske lidt mindre fovirerne


Svar #7
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 Her er den


Svar #8
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 fjernet b<0


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 det ser fint ud i mine øjne, men en eksponentiel funktion kan altså stadig have en begyndelsesværdi der er under 0. Husk på at b blot er skæringen med y-aksen.


Svar #10
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 hm... tilføjelser ?


Svar #11
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

Kunne du så også se på potensfunktioner... ? 

Vedhæftet fil:potens udvikling.docx

Svar #12
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 dammm hva er der galt med mine noter... fjerne b<0


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Svar #14
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 nu lyder opgaver jo bare 
redegør for karakteristiske træk ved lineær vækst, eksponentiel udvikling og potens-udvikling – herunder en beskrivelse af konstanternes betydning for de grafiske forløb.

Synes i så jeg skal komme ind på fordobling/halvering konstanter...


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 ja.


Svar #16
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 hm... men det er jo ikke kun den opgave... der er jo også flere opgaver og en af af dem lyder således

Redegør for og og udled en af formlerne... så det går jo under der...


Svar #17
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 men hvad siger i om potens udviklingen, som jeg har skrevet ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. maj 2009 af NejTilSvampe

 hvorfor x>0


Svar #19
17. maj 2009 af 215 (Slettet)

 Har skrevet det i mine noter.. med udråbstegn og det hele....Men nu når jeg tænker over det, så har det vel ikke nogen betydning.....


Skriv et svar til: hurtig svar: 1.g fakta om eksponentiel uvikling...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.