Fysik

Fusions energi

20. maj 2009 af brandmandenbob (Slettet)

Hey en der kan hjælpe mig med dette spørgsmål?

En pille af deuterium 2H og tritium 3H har massen 2,9*10^-7kg og densiteten 0,31 kg/cm^3
a) Beregn pillens volumen
Sammenpresning og antænding af pillen kræver en energitilførsel på 3,0MJ. Fusionen mellem deuterium og tritium sker ved følgende proces:
12H+13H?24He+01n
Pillen indeholder lige mange deuterium og tritiumkerner.
Beregn Q-værdien ud fra masserne af de partikler som deltager i processen. Gør rede for at den energi som ved fusion kan frigøres i pillen, er større end den energi på 3MJ
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. maj 2009 af mathon

                      atommasse        
                           u                       
12H                  2,0140                  
13H                  3,01605
24He                4,002603
01n                  1,008665

12H  +  13H   →   24He  +  01n

Δm = (2,0140 + 3,01605 - 4,002603 - 1,008665) u = 0,018782 u

omregning:
931,494 MeV/u
1 u = 1,66054*10-27 kg
1 MeV = 1,60218*10-19 MJ

masseenergien pr reaktion = (0,018782 u)*(931,494 MeV/u) = 17,4953 MeV

antal reaktionspar = (2,9*10-7 kg)/((2,0140 u) + (3,01605 u)) = 3,47197*1019

masseenergien af 3,47197*1019 reaktioner = (3,47197*1019)*(17,4953 MeV) = 6,07432*1020 MeV = 97,3214 MJ > 3 MJ


Svar #2
20. maj 2009 af brandmandenbob (Slettet)

Er det ikke ?m=m_efter-m_før=(m_(_2^4)He +m_(_0^1)n )-(m_(_1^2)H +m_(_1^3)H ) formlen man ska bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2009 af mathon

...det er kun et spørgsmål om fortegn
men
nu ville jeg have positiv Δm...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af Teazy (Slettet)

hahaha er der en der har været på nettet midt under fysik eksamen der eller hva?? hah


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2010 af krismalo (Slettet)

 jeg får det samme som mathon i alle udregninger.

den dag de kan putte en fusionreaktor i en bil...... :D


Skriv et svar til: Fusions energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.