Matematik

Dobbelt logaritmisk afbildning

03. december 2004 af Peden (Slettet)
Hej, forholdvis pinligt spørgsmål, men vi sidder her og kan ikke finde en forskrift for en potensfunktion givet ud fra ud punkter.

Punkterne er:
(10^3,427) og (10^6,91).

Jeg mindes fra 2/3.g at man nemt kan finde forskriften for funktionen når to punkter er givne, men hvordan er det nu det er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2004 af riquelme (Slettet)

Det kan gøres på følgende måde:

y = b*x^a

a = [log(y2)-log(y1)]/[log(x2)-log(x1)]

b = y1/x1^a

Svar #2
03. december 2004 af Peden (Slettet)

Jeg takker mange gange, så kan vi komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2004 af frodo (Slettet)

hmm.. med din ellers meget logiske sans,kunne du vel godt regne den uden formel!

Du kan jo opstille to ligninger med to ubekendte, idet du kender to af punkterne..

Men det glæder mig at se, at alle kan svipse en gang imellem.

Svar #4
03. december 2004 af Peden (Slettet)

Muligvis, jeg har bare hovedet fuld af tensorer, og udmattelsesberegninger af svejsninger. Så hvis du ved noget om det, så siger du bare til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2004 af frodo (Slettet)

ej, jeg syntes det er fint du spørger! Hellere det end at have det forkert. Studsede bare over det, da det ikke ligner dig at spørge om sådan noget.

Svar #6
03. december 2004 af Peden (Slettet)

60-80 timer på UNI om ugen kan gøre meget ved ens logiske sans ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2004 af frodo (Slettet)

tja.. Det lyder vel rimeligt!

Skriv et svar til: Dobbelt logaritmisk afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.