Matematik

Differentialkvotient for funktion

21. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Hejsa

Jeg har følgende funktion:

f(x)=(sqrt(3)/(2*x^2))+12/(sqrt(3)*x)

hvor sqrt selvfølgelig er kvadratroden.

Hvordan finder jeg differentialkvotienten til denne funktion?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentiation af brøker - slå den regel op.


Svar #2
21. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

f ' (x)=-(12/(sqrt(3)*x^2)-(1/x^3)*sqrt(3)

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2009 af keg (Slettet)

ja, hvis man ikke vil reducere mere på konstanterne


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/171459


Svar #5
21. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Det ser godt ud, tak !!

Kan i så hjælpe med denne også:

Vedhæftet fil:differentialkvotient.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2009 af NejTilSvampe

 #5, der ikke nogen x'er i den ligning... 


Svar #7
21. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Den skulle selvfølgelig have heddet f(r), min fejl..

En anden ting jeg ikke forstår, ved mathons ligning. Når jeg løser denne i forhold til 0, så giver det et negativt tal? Dette kan ikke passe. Da jeg meget gerne skulle have et positivt resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2009 af mathon

#5

se
http://peecee.dk/upload/view/171508


Svar #9
22. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Tak igen :) Kan du svare på hvorfor at jeg får et negativt resultat ved løsning i forhold til 0, i din anden differencerede funktion? altså i #4


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2009 af NejTilSvampe

 #9 - hvad vil du ha' forklaret? det betyder jo bare at du har et punkt i x=-0,25 hvor grafens hældning er 0. 


Svar #11
22. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Ja det er jeg klar over.. Men dette stemmer bare ikke overens med resten, da det er længden på en side i trekanten af en prisme, og så giver det jo ikke megen mening at længden skulle være et negativt tal..


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. maj 2009 af NejTilSvampe

 #11 - det er vel kun punktet der er negativt. du skal sætte den værdi du får ind i f(x) går jeg ud fra, jeg har selvfølgelig ikke set hele opgaven.

Ellers må du jo bare tage den numeriskeværdi =)


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj 2009 af NejTilSvampe

 hehe jeg har lige indset nu, at det nok skyldes der findes mere end een løsning til f'(x) = 0  har du tjekket det?


Svar #14
24. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Der findes kun 1 løsning, det er derfor det ikke giver nogen mening..


Svar #15
25. maj 2009 af Spaceflunk (Slettet)

Jeg har skrevet mine formler op. Kan det være her fejlen er?


På forhånd tak


Skriv et svar til: Differentialkvotient for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.