Matematik

Definitions- og værdimængde ?

24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Hvad betyder det når der står at enhver potensfunktion har Dm(f) = R+ og at værdimængden også er mængden R+ ?

Hvad er definitions- og værdimængde ?

Er det det område indenfor henholdsvis y- og x-aksen som funktionen breder sig over?

Og hvad betyder så R+ ??

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2009 af bstaskin (Slettet)

Dm er hvor funktionen breder sig over i x-aksen.

Vm er hvor funktionen breder sig over y-aksen.

R+ er vel bare alle reele tal, dvs. Dm(f)= findes i alle reele tal. det er mit umiddelbare bud for R angiver altid reele tal.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2009 af Isomorphician

R+ = positive reelle tal


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2009 af S-Dyrholm (Slettet)

R+ Står for alle reelle positive tal.

Det betyder bare, at de værdier som definitionsmængden og værdimængden antager, skal være positive.


Svar #4
24. maj 2009 af froggymaysen (Slettet)

Sikkert et dumt spørgsmål, men hvad vil det sige at tal er reelle ? Altså hvad er reelle tal ? Hvilke tal er fx ikke reelle ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2009 af Isomorphician

#4: http://da.wikipedia.org/wiki/Reelle_tal

Tal der ikke er reelle: Komplekse tal.


Skriv et svar til: Definitions- og værdimængde ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.