Matematik

og/eller-tegn i mat?

26. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

findes der et og eller "eller" tegn i mat? altså når man løse rligninger kan man jo eksempelvis skrive x=2 v x=3..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den du selv bruger imellem x=2 og x=3 er et "eller"-tegn. Hvis du vender trekanten om er det et "og"-tegn, men de bør kun bruges i symbolske sammenhænge.


Svar #2
26. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

jeg tænker f.eks.

y=5x+66 v z=77x-44

Er det lovligt? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: I hvilken sammenhæng? Hvordan skal det læses?


Svar #4
26. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Altså

bla, bla, bla, bla... deres middeltal er

y=(1/3)(y1+y2+y3) eller y1+y2+y3=3y

PS: (der er streg over y)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: I den forbindelse tror jeg ikke, det er særlig egnet.


Svar #6
26. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

øv! :-( gider bare ikek at skrive "eller" :-S


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#4 så kan du skrive 3y=y1+y2+y3 <=> y=(1/3)(y1+y2+y3) ... men her er ordlyden "y=... eller skrevet y1+..." faktisk at fortrække


Skriv et svar til: og/eller-tegn i mat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.