Fysik

Aktiviteten

26. maj 2009 af shufffff (Slettet)

Hej, er der nogen der kan besvare denne her spørgmsål for mig??

Udled formlen A = k * N ud fra N = No * e^-k*t

JEg har virklig svært ved at finde ud af det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2009 af deadalus (Slettet)

Præcis hvad er det en formel for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Første formel er for at beregne aktiviteten af N radioaktive kerner med henfaldskonstanten k. Formlen til højre angiver antallet af radioaktive kerner som funktion af tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Aktiviteten må være ændringen i antallet af kerner, altså A = - dN/dt = og regne....


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2009 af Kazzopi (Slettet)

 ... er så hvad vi gør:

Når vi differentierer henfaldsloven får vi:

dN/dt = -k·N_0·e^{-k·t} (ydre afledede af den indre gange den indre afledede) 

Da N=N_0·e^{-k·t}, må

dN/dt=-k·N

A=-dN/dt=k·N


Svar #5
29. maj 2009 af shufffff (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Aktiviteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.