Matematik

Vektorer - determinant og areal

27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

Hej. Jeg sidder lige med et bevis og er gået i stå.

Vi har at

A = |det(a,b)| = |a * b| = |a| * |b| * sin v

det er dette jeg skal bevise, at A = |a| * |b| * sin v
 

Jeg når hertil og går i stå:

at cos(90grader - v) = sin v

hvorfor er de lig hinanden?

Der er tegnet en enhedscirkel ved siden af beviset men den er ikke særlig pædagogisk, og jeg er heller ikke så god til alt det med enhedscrkler.. så jeg vil blive meget taknemmelig hvis i kunne forklare det trin for trin..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

cos(x-y) = cos(x)cos(y) + sin(x)sin(y)

cos(90° - v) = cos(90°)cos(v) + sin(90°)sin(v) = 0*cos(v) + 1*sin(v)


Svar #2
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af keg (Slettet)

tegn en retvinklet trekant.

du sætter den ene spidse vinkel til v-grader, så må den anden spidse vinkel være 90-v.

hvis du så kigger på  enhedscirklen ved du at sin v= modst/1= modst

kig så på vinklen 90-v. Her er cos(90-v)= hosl/1= hosl. som jo netop var sinv

tegn en retvinklet prøvetrekant så er det nemmere at se


Svar #4
27. maj 2009 af Scsa (Slettet)

#3 tusind tak. det gav mening


Skriv et svar til: Vektorer - determinant og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.