Kemi

beregn koncentrationen

27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

En sur opløsning af natriumoxalat indeholder 0,216g Na2C2O4. Opløsningen titreres med en KMnO4- opløsning. Følgende reaktion finder sted under titrering:

MnO4- + C2O4^2- --> Mn^2+ + CO2

Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver rødviolet. Der er da anvendt 30,4mL af KMno4 -opløsningen.

a) Beregn koncentrationen af KMnO4-opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

MnO4- + C2O42- → Mn2+ + CO2        skal afstemmes


Svar #2
27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

det har jeg gjort


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af mathon

n(Na2C2O4) = (0,216 g)/(134 g/mol) = 0,001612 mol

og

2KMnO4 + 5Na2C2O4 + 8H2SO4 → 2MnSO4 + K2SO4 + 5Na2SO4 + 10CO2 + 8H2O

stofmængdeforholdet KMnO4 : Na2C2O= 2 : 5


Svar #4
27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

4H+ + 0,5 MnO4 + C2O4 → 0,5Mn2+ + 2CO2 + 2H2O


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2009 af mathon

KMnO4:
n(KMnO4) = (2/5)(0,001612 mol) = 0,000645 mol

(0,0304 L)*c = 0,000645 mol

c = (0,000645 mol)/(0,0304 L) = 0,021217 M


 


Svar #6
27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

det giver da 0,00403 mol?


Svar #7
27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

sorry, min fejl. det rigtigt


Skriv et svar til: beregn koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.