Matematik

Parameterkurver - afstanden igen

28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

HEjsa

Givet er parameterkurven:

x(t)=8*cos(t)

y(t)=6sin(t)

t tilhører så [0;2pi]

Så skal jeg bestemme afstanden fra origo til t= pi/3

Jeg har så gjort sådan:

1) jeg har x(t)^2+y(t)^2

2) differentieret udtrykket

3) sat det lig med 0

Herfra er jeg så lidt i tvivl om hvad i alverden jeg bør gøre. Nogle hints?

mvh Petrozza


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af Argus (Slettet)

Hvis du blot skal finde afstanden fra origo til et fast punkt skal du ikke differentiere. Dette er nødvendigt hvis du forsøger at finde et minimum/maksimum af afstanden mellem origo og kurven. For blot at finde afstanden mellem origo og et fast punkt, skal du blot bruge √[x(π/3)2+y(π/3)2]


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2009 af peter lind

Hvis du skal finde afstanden til P(π/3), skal du blot sætte π/3 ind i 1) og uddrage kvadratroden. Skal du bestemme den største eller mindste afstand til origo skal du løse ligningen fra 3)Dette vil give t=nπ/4, hvor n er et helt tal. Det skal du så sætte ind i 1)


Svar #3
28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Ahaa:)

Skal jeg så smide t-værdien ind i x(t) y(t) for at få afstanden?

Eller hvad gør jeg egentlig med t-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2009 af peter lind

Du sætter t ind i den formel du angiver som 1) og uddrager kvadratroden af dette.


Skriv et svar til: Parameterkurver - afstanden igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.