Kemi

Hvorfor lig "di"hydrogen?

04. juni 2009 af Nada3rb (Slettet)

Hej :)

Hvorfor vælger man at skrive "di" foran navnet på et grundstof ?

Og hvad er egentlig forskellen på Dihydrogen og Hydrogen?

.. der står også "tri"oxygen og andre lign. Hvad i alverden er det ?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Se her under kovalente forbindelser: http://uorganisk.kiku.dk/staff/OM/Dansk_Nomenklatur.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af HeidiHansen (Slettet)

Det angiver, hvor mange der er.

intet= en

di= 2

tri = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af HeidiHansen (Slettet)

fx.

dioxid = 2 oxygen


Svar #4
05. juni 2009 af Nada3rb (Slettet)

Tusinde tak .

Nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: Hvorfor lig "di"hydrogen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.