Matematik

løs ligningerne

06. juni 2009 af ingridkallehauge (Slettet)

nogen der kan løse følgende ligning?:)

gerne med forklaring:)

2x + 30 = -x2 + 16x


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Det er en andengradsligning. Saml alle leddene på den ene side af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. juni 2009 af HansL (Slettet)

1. Isoler 0

x2 - 14x + 30 = 0

2. Aflæs a, b og c

a=1

b=-14

c=30

3. Udregn diskriminanten

d = b2 - 4ac

d = 196 - 120 = 76

4. Indsæt i formlen

x = (-b ± √d) / 2a

x = (14 ± 8,7178) / 2 ⇔ x = 2,64 ∨ x = 11,36


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.