Matematik

eksponentiel vækst

07. juni 2009 af nynne258 (Slettet)

Hvordan ville i lave tegne grafen for f(x)=3,11*1,29^x.. er klar over at 3,11 er skæringspunktet med y-aksen og at grafen er eksponentielt voksende, men hvordan kan man tegne hældningen ved hjælp af fremskrivningsfaktoren (1,29^x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af mathon

f '(x) = ln(1,29)*f(x)


Svar #2
07. juni 2009 af nynne258 (Slettet)

og så er f(x) 3,11*1,29^x  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2009 af mathon

f '(0) = ln(1,29)*3,11*1,290 = 0,791937 ≈ 0,79


Svar #4
07. juni 2009 af nynne258 (Slettet)

og så er hældningskoefficienten 0,79 ?


Skriv et svar til: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.