Matematik

Eksponentiel vækst og logaritmer

07. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

jeg har fået følgende opgave: " Du skal gøre rede for forskriften for en eksponentiel funktion, herunder vise hvordan man kan bestemme forskriften ud fra to punkter på grafen?

Hvordan skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af mathon

y2 = b*ax2
y1 = b*ax1             ligningerne divideres

(y2/y1) = ax2-x1

a = (y2/y1)1/(x2-x1)

b = y1/ax1 = y2/ax2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af Quijote (Slettet)

y = b*a^x

a = x2-x1√(y2/y1)

b = y1/a^x1

Dem bruger du når du har (x1;y1) og (x2;y2)


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst og logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.