Matematik

Areal og bestemt Integral

07. juni 2009 af Gasolina! (Slettet)

Hej!

Nu jeg gennemgået denne bevis en del gange... Forstår det nogenlunde men forstår ikke hvad man kan "konkludere" udfra dette bevis. Ja de er ens, men hvad siger det helt konkret?

∫ab(f(x)+g(x))dx=∫abf(x)dx+∫abg(x)dx

Bevis: udregn højre- og venstresiden hver for sig ved hjælp af definitionen.
Lad F(x) være en stamfunktion til f(x),
og lad G(x) være en stamfunktion til g(x).
Så er F(x)+G(x) en stamfunktion til f(x)+g(x) og vi kan nu udregne


venstresiden: ∫ab(f(x)+g(x))dx=[F(x)+G(x)]ab=(F(b)+G(b))-(F(a)+G(a))=F(b)+G(b)-F(a)-G(a)


højresiden: ∫abf(x)dx+∫abg(x)dx=[F(x)]ab+[G(x)]ab=F(b)-F(a)+G(b)-G(a)

.Håber der er én der sidder med svaret.

Mange tak...

Hilsen Kr.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af peter lind

Du kan konkludere at ∫ab(f(x)+g(x))dx=∫abf(x)dx+∫abg(x)dx


Skriv et svar til: Areal og bestemt Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.