Matematik

Indtegn en eksponentiel funktion

09. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

Okay, jeg skal ud fra y=2*1,3^x  finde dm(f) og Vm(f).. jeg har allerede tegnet funktionen ind på min t-89, men da jeg skal til mundtlig matematik skal jeg jo oss vide hvordan jeg rent faktisk tegner funktionen ind..IKKE på enkeltlogaritmisk papir, menpå et normalt koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Og spørgsmålet er?


Svar #2
09. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

Spørgsmålet er, hvordan indtegner jeg den eksponentielle funktion, sådan så at jeg kan aflæse dm(f) og Vm(f).. kan ikke finde noget med fremgangsmåden i min bog, der er kun eksempler med fx sildeben, som ingen mening giver for mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af keg (Slettet)

lav en tabel vælg nogle x-værdier (den uafhængige) og udregn de tilsvarende y-værdier ( den afhængige (afhængig af x)) og plot pkt. ind i x-y digr.


Svar #4
09. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

men hvordan udregner jeg y-værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Men hvis det er en eksponentiel funktion, er Dm(f) og Vm(f) vel givet på forhånd???


Svar #6
09. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

nej, i opgaven står , og jeg citerer: Redegøre for hvad der kendetegnerfølgende 3 funktionstyper a) y=2,5+2    b) y=2  1,3^x   c)y=2,5 x^4
Hvad er Dm(f) og Vm(f) for disse funktioner?

og det er jo selvfølgelig linær, eksponentiel og potensfunktioner som er de 3 typer


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Værdimængden henholdsvis definitionsmængden er for de tre funktioner = R, vil jeg umiddelbart tro.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Det er forskelligt for de tre funktionstyper!


Svar #9
09. juni 2009 af Tw!St3d (Slettet)

ja..jeg plottede  de to sidste ind, og den ene blev en "glad smiley" parabel som jeg mener kun havde et nulpunkt på 0,0 men er ikk sikker, og den anden så ud til at starte (den eksponentielle) i -4,0 og så bevæge sig op og ud til højre...men det er jo ikke meningen at jeg skal bruge lommeregneren til dette


Skriv et svar til: Indtegn en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.