Fysik

Hjælp til noget der haster :)

12. juni 2009 af xkristine (Slettet)

Emne: nyttevirkning

Er der nogle der kan hjælpe med et spørgsmål inden for nyttevirkning, det lyder som flg.:

Hvordan man kan beregne hvor hurtigt 60 liter kan opvarmes fra 10 grader til 60 grader (ingen udregning, men en forklaring)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af mathon

varmeafgivelse       =               varmemodtagelse
    P*t                  =                  m*c*ΔT

    P*t                  =        (1 kg)*(4186 J/(kg*K))*((60-10) K)

     t                     =        (1 kg)*(4186 J/(kg*K))*((60-10) K)/P


Svar #2
12. juni 2009 af xkristine (Slettet)

hvad står p, t, m, c, delta t for?

og kan du ikke hjælpe med at give en bogstavelig og beskrivende forklaring, i stedet for en udregning :) :)

jeg kan slet ikke finde ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af mathon

hvor
P er den elektriske effekt. [P] = W = J/s
t er tiden, [t] = s
m er vandets masse, [m] = kg
c er vandet specifikke varmekapacitans, [c] = J/(kg*K)
ΔT er vandets temperaturænding, [ T ] = K


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2009 af mathon

varmekapacitans →  varmekapacitet


Skriv et svar til: Hjælp til noget der haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.