Kemi

25 grader celsius = stuetemp.

16. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

er der nogle der kan komme med en forklaring på hvorfor man har bestemt at 25 grader celsius netop er stuetemperaturen? - hvorfor kunne det fx ikke være 20 grader?

et andet spørgsmål er, hvorfor man fx angiver en koncentration ved 25 grader celsius?

fx:

For hver overført hydron, dannes der to ioner, en hydroxid og en oxonium. Koncentrationerne af disse er lige store, og er bestemt til (ved 25°C):
[H3O+] = 1,0 * 10-7 mol/L.
[OH-] = 1,0 * 10-7 mol/L.
 

på forhånd taaaaak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af mathon

...fordi
vandets ionprodukt
er temperaturafhængigt

[H3O+]*[OH-] = k*10-14

med
k = 1 netop ved 25°C

hvoraf
pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af Larsendrengen (Slettet)

At stuetemperatur er lig med 25oC er også misvisende da det sjældent vil være tilfældet. Det er de færreste som har en så høj temperatur i sin stue :-) 

Personligt er jeg også mere til at 20oC må svare stuetemperatur.

I videnskabelige artikler er det heller ikke godt at skrive "room temperature" (det frarådes), da den kan variere meget alt afhængig hvor på kloden man er.


Svar #3
16. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

#1:

hvorfor er K=1 lige præcis ved 25 grader celsius ?? .. det kan jeg ikk helt forstå.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af xdinne (Slettet)

Om indendørstemperaturen er behagelig har meget med luft fugtigheden at gøre hvis den er for  høj eller for lav ændrer det temperaturens effekt, hvis luftfugtighden er på fx 70 og temperaturen indenfor er 25 grader er det som at være bosiddende i en urskov.

Den optimale luftfugtighed er 55 og temperaturen 22 grader...

Hilsen

Tømreren


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2009 af mathon

#3

...er et empirisk faktum


Skriv et svar til: 25 grader celsius = stuetemp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.