Matematik

Cirkler hvor radius rykkes

13. december 2004 af Post (Slettet)
Hej

Kan nogen hjælpe mig med denne matematiske opgave.

En ko står bundet på en græsmark med en snor til en pæl, og kan dermed spise græs der svarer til arealet af en cirkel (med radius lig snorens længde).
Hvor meget skal man flytte pælen, for at koen får 10% ekstra græs at spise.

Enheden for hvor meget man flytter pælen må være i procent af cirkelens radius.

Jeg er selvfølgelig interesseret i resultatet, men mest i hvordan man regner det ud.

På Forhånd Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2004 af Peden (Slettet)

Arealet skal være 10 % større.

Hvis vi siger at arealet fra start er lig 100% eller 1 så er det nye areal 1,1, og dermed:
1,0 = pi * r^2

<=>

r_1=kvrod(1/pi)=0,564


1,1 = pi * r^2

<=>

r_1.1 = kvrod(1,1/pi)=0,5917


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2004 af Peden (Slettet)

Altså, 4,8% større, det kan sikkert regnes pænere ud, men det her skulle passe.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2004 af fox_joker14 (Slettet)

Skulle lige til at skrive nøjagtig den samme udregning... Hmf...

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2004 af riquelme (Slettet)

Sådan forstår jeg ikke opgaven...

Det du udregner er hvor meget snoren skal gøres længere, hvis arealet skal være 10% større. Det er imidlertid pælen (centrum) der flyttes, ikke radius der gøres større.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg er enig med #4. Det må være noget med at opstille arealet som funktion af radius og gange ligningen med 1,1.

Svar #6
16. december 2004 af Post (Slettet)

Tak for jeres svar, men svaret fra "Peden" er desværre ikke det jeg søgte.
"Riguelme" og "Padowan.dk" har helt ret, i det det er cirklens centrum der flyttes, så arealt på cirkelen bliver ikke større, men flyttet.

Skriv et svar til: Cirkler hvor radius rykkes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.