Matematik

Stamfunktioner og areal?

21. juni 2009 af Sarahx (Slettet)

Hej :) Jeg har fået følgende spørgsmål stillet til matematik-eksamen:

Foklar hvad der menes med en stamfunktion, og giv eksempler på beregning af stamfunktioner. Gør rede for, hvordan man beregner arealer ved hjælp af stamfunktioner.

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? Hvilke forskellige areal beregninger er der?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2009 af kimor (Slettet)

Du kan eksempelvis beregne arealet imellem en funktion og x-aksen ved at benytte det bestemte integrale!


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. juni 2009 af kimor (Slettet)

Vi kan tage udgangspunkt i funktionen: f(x) = x+1

Hvis vi ønsker at beregne et areal under denne funktion, skal vi huske at sætte nogle betingelser på. Eksempelvis kan vi sige, at vi kun vil beregne arealet for x = 0 til x = 1. Det vi starter med at gøre, er at finde stamfunktionen til f(x). Dette vil altså sige:

F(x) = 0,5x2+ x + k

Nu skal vi blot indsætte vores x-værdier i stamfunktionen således: F(b) - F(a)

(0,5*12+1) - (0,5*02+0) = 1,5

Så har vi altså fundet arealet imellem funktionen f(x) og x-aksen fra x = 0 til x = 1.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2009 af Sarah27 (Slettet)

Du kan også bestemme arealet mellem to funktioner eller beregne rumfanget af omdrejningslegmet


Skriv et svar til: Stamfunktioner og areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.