Matematik

funktioner, hjælp..

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

Har nogle spørgsmål om funktioner jeg håber nogle kan svare på da jeg skal til eksamen imorgen og kan ikke finde ud af følgende:

1) hvordan man ud fra regneforskriften for en funktion kan tegne grafen


2)hvordan grafen for en funktion af typen  y = b*xa ser ud i dobbeltlogaritmisk papir og hvordan man kan bestemme a og b ud fra grafen


3) hvordan man kan undersøge om en sammenhæng mellem to størrelser kan beskrives
ved en model af typen y = b * xa


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af SimonVit (Slettet)

MIt bud:

1) bruger tjek punkter. Sætter x = et tal og indsætter i ligningen på den måde får du et antal punkter som de kan afbilde grafen efter.

2) grafen vil være lineær på enten et enkelt logaritmisk papir eller også er det dobbelt.

du finder a ved at bruge formlen for a: som er (y2/y1)^(1/x2-x1)

Derefter indsætter du y og x i forskriften og isolere b.

3) man bruger lommeregnerne tror jeg. indskriver oplysninger i stat list og bruger powerreg. hvis r^2 >/= 0,95 samt residualerne ligger tilfældigt omkring 0, gælder det.


Svar #2
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

hvordan ser grafen ud når den er lineær :S ?

og hva mener du med stat list ? i svar 3.. :)


Skriv et svar til: funktioner, hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.