Fysik

Energi - Energiomsætninger i hjemmet

22. juni 2009 af Katrine Gjesse (Slettet)

Hej folkens,

Jeg skal nu igang med 24 timers forberedelse, er der nogen der har nogle gode råd, formler, idéer til hvad man kan lave inden for dette emne?

Jeg mangler inspiration :)

Hilsen Katrine.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2009 af mathon

fortrinsvis
elenergi til opvarmning og drift af hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2009 af mathon

tilført energi    =    modtaget energi

   Pel*t           =    m*c*ΔT


Svar #3
22. juni 2009 af Katrine Gjesse (Slettet)

Okay, hvilken form for energi for man hvis man får el fra kraftværk og så sender det ind i fx en ovn, en pære eller et fjernsyn?

Er det mekanisk energi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2009 af mathon

TV: Eel1 → Eel2 + Evarme                 Eel1 > Eel2

Pære: Eel → Elys + Evarme

Ovn: Eel → Evarme

................

kommentar:
Evarme = Eindre = Epotindre + Ekinindre
 


Svar #5
22. juni 2009 af Katrine Gjesse (Slettet)

Tak, men var det lige noget med at jeg kunne få det beskrevet, i stedet for i formler, for det er der jeg går død? :)


Skriv et svar til: Energi - Energiomsætninger i hjemmet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.