Matematik

Projektion af linje på plan

16. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

nogen der kan hjælpe kan simpelthen ikke finde ud af hvordan man regner det ud.

planens ligning er 3x+4y+z+3=0

og linjen l har parameterfremstillingen x=2+t*1         y=0+t*2     z=3+t*1

og jeg skal finde parameterfremstillingen for projektionen af linjen l på planen a.

men hvordan finder man fremtil den punkt. altså jeg kender retningsvektoren men mangler punktet (x0,y0,z0 ) hvordan finder man frem til det ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Find skæringspunktet mellem planen og linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Indsæt x, y og z i ligningen for l og find t

indsæt t i udtrykket for x, y og z, så har du skæringspunktet mellim linien og planen.

Hvor har du retningsvektoren fra og hvad får du den til?


Svar #3
16. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

er retningsvektoren ikke bare linjens retningsvektorer altså (1,2,1)???

og mht. punktet er det så

3(2t)+4(2t)+3t+3=0

er det rigtigt at (x0,y0,z0 ) bliver x0=-6,17    y0=-6,17     x0=-9/17

????????


Svar #4
16. juli 2009 af jwan20 (Slettet)

jeg har fundet et eks. men ved ikke hvordan man når fremtil resultattet
 

uploder filen


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juli 2009 af MN-P (Slettet)

planens ligning er 3x+4y+z+3=0

og linjen l har parameterfremstillingen x=2+t*1   y=0+t*2   z=3+t*1

3*(2+t)+4*(2t)+(3+t)+3=0

retningsvektoren for linien l er (1,2,1) som du skriver, men det er retningsvektoren for projektionen af linien du skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juli 2009 af peter lind

#3. Nej. Bruger du denne retningsvektor får du bare en anden parameterfremstilling for den oprindelige linje. Retningsvektoren for den oprindelige ligning skal også projekteres ned på planen. Dette gøres ved at opløse vektoren i to komponenter. Den ener skal være vinkelret på planen (og altså parallel med normalvektoren for planen), den anden parallel med planen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg kan desverre ikke læse docx-filer da jeg bruger linux


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juli 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor_27.doc

Skriv et svar til: Projektion af linje på plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.