Matematik

Eksponentielt aftagende funktion

17. juli 2009 af cherrytjensen (Slettet)

Hej.

Har et problem med en opgave jeg skal lave. Når jeg har en opgave hvor at jeg skal udregne en forskrift til en exponentielt aftagende funktion, og kun har fået oplyst to af grafens punkter (3,100) og at halveringskonstanten er 47. Hvad gører jeg så?

Altså jeg ved at jeg skal finde a og b. Og kan udregningen til dem. Men det er lidt svært når jeg kun har 2 punkter.

mvh
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juli 2009 af keg (Slettet)

hej,

Hvis du kender formlen for T1/2 , kan du finde a.

Når du har fundet a, kan du ved at indsætte punktet  i exp. formlen finde b, og så er du istand til at opskrive formlen for kurven, som går gennem ovennævnte punkt og har ovennævnte halveringskonstant.

mvh. keg


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2009 af ibibib (Slettet)

Du kender et punkt (som har to koordinater) og T½.

Du kan benytte T½ til at beregne koordinatsættet til punkt 2.

x2 = x1 + T½ = 3 + 47 = 50

y2 = 100·½ = 50.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juli 2009 af mathon

du véd
     1)  f(x) = y = b*ax , 0<a<1 da f(x) er aftagende
     2)  a = (½)1/X½ , da ½ = a
          hvoraf
          a = (½)1/470,98536

hvilket ved indsættelse af punktkoordinaterne giver dig
     100 = b*a3 = b*0,985363
hvoraf
     b = 100/0,985363104,524
og dermed

     y = 104,524*0,98536x


Brugbart svar (3)

Svar #4
18. juli 2009 af keg (Slettet)

Det er vel ikke meningen med studieportalen, at man skal have den komplette udregning serveret. Jeg kan til nød være med til, at man serverer formlerne, men derefter at servere en komplet udregning, tror jeg ikke gavner opgavestiller, og hvilket vel ejheller er i portalens ånd.

just my opinion! :)

mvh. keg


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2009 af gunnarj (Slettet)

Hvilket program kan man bruge til at lave en eksponentielt aftagende funktion?

Jeg har nemlig en masse punkter, men når jeg føre dem ind i excel gider den ikke at markere alle punkter og så kan jeg ikke lave en eksponentiel tendenslinje...


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2009 af ibibib (Slettet)

I Eksel skal du markere cellerne med koordinaterne til punkterne


Skriv et svar til: Eksponentielt aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.