Kemi

Ag(NO)3 blandes med Ca(Cl)2

22. juli 2009 af Merit-HB (Slettet)

Hejsa jeg har en opgave der lyder som følgende

10 ml 1,0*10-5 M AgNO3 blandes med 10 ml 2,0*10-5M CaCl2 temperaturen er 25C. Dannes der bundfald ved sammenblandingen.

Mit første og hovedsaglige spørgsmål er hvilken reaktion er det der sker disse to stoffer imellem ?

Jeg gangede først hvert af sammensætningerne med 10-2 da vi arbejder med 10 ml og vores molekyle blandinger står i enheden Liter.

dvs. vi har 1,0*10-7 M AgNO3 blandes med 10 ml 2,0*10-7M CaCl2

og hvis den ovenstående reaktion foregik i 1:1 ville der være [AgNO]*[CaCl] = Opløsningskonstant og hvis produktet er over har vi bundfald.

Men jeg får ikke det rigtige svar ergo må reaktionen være anderledes eller også har jeg lavet en fejl et sted, jeg er virkeligt træt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2009 af sHastrup (Slettet)

Det passer ikke, at du har 1,0*10^-7M AgNO3. Det er stofmængden du regner der. Den skal du ikke bruge.

Og du blander ikke med 10ml 2,0*10^-7M CaCl2. Nu har du bare ændret koncentrationen med en faktor 0,01 og det kan du ikke bare gøre. Det er stadig 10ml 2,0*10^-5M CaCl.

Disse to koncentrationer halveres, da voluminet fordobles.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juli 2009 af mathon

                      2AgNO3 (aq)  +  CaCl2 (aq)  →  2Ag(Cl) (s) +  Ca(NO3)2 (aq)
                                                                bundfald
fældningsreaktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juli 2009 af mathon

SORRY!
korrektion:

n(Ag+) = (0,010 L)*(1*10-5 mol/L) = 10-7 mol

n(Cl-) = 2*(0,010 L)*(2*10-5 mol/L) = 4*10-7 mol

[Ag+] = (10-7 mol)/(0,020 L) = 5*10-6 M

[Cl-] = (4*10-7 mol)/(0,020 L) = 2*10-5 M


[Ag+]*[Cl-] = (5*10-6 M)*(2*10-5 M) = 1*10-10 M2 < Kop = 1,6*10-10 M2
...........

Der var jeg for hurtig.
Opløselighedsproduktet er ikke overskredet, hvorfor der ingen fældning sker.
 


Svar #4
23. juli 2009 af Merit-HB (Slettet)

Tusind tak gamle ven! Sygt nok at se du også er gal til kemi hehe.

Jeg er kommet ind på medicinstudiet og vil sige tak fordi du gav mig troen tilbage og interessen i mange af de faglige spørgsmål herinde, så tak for al hjælpen.

#2 sHastrup så vidt jeg kan se skal man da vitterligt bruge stofmængden til noget,

Koncentrationen c = n stofmængde / v voluminet

og c står i mol pr. liter. så for at finde mængden af mol i vores givne mængde skal vi omregne til liter.

Jeg havde ganske enkelt glemt at dividere med voluminet førhen, godt med noget øvelse her mange tak.


Svar #5
23. juli 2009 af Merit-HB (Slettet)

Holy fuck har 2 gange mistet en besked fordi jeg automatisk bliver logged ud af studieportalen..

Anyhow ville først skrive tusind tak for hjælpen Mathon, godt at se du også er syg til kemi. Derudover ville jeg fortælle jeg lykkeligvis er kommet ind på medicinstudiet og vil meget gerne sige mange gange tak for al din støtte fagligt og som person, du har oplyst mange ting som har vækket min interesse og også min tro på mig selv.

#1

c koncentration = n stofmængde / v voluminet , c står i mol per liter , da vores stofmængde står i ml er det nødvendigt at omregne til liter for at finde den reelle mængde af mol.

Mange tak for hjælpen og hav en god dag og snart weekend til folkens


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juli 2009 af sHastrup (Slettet)

#4 Jeg kommenterede, at du ikke har 10-7 M AgNO3 (som du selv skrev i #0) men 10-7mol af stoffet. Jeg mente at du kunne nøjes med at dele med 2, så din koncentration af AgNO3, som før var 10-5M nu er blevet 5*10-6M. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juli 2009 af mathon

dvs.

"samme antal mol i dobbelt volumen" 10 mL → 20 mL betyder koncentrationshalvering
 

c(Ag+)før = 1,0*10-5 M → c(Ag+)efter = (1,0*10-5 M)/2 = 0,5*10-5 M = 5*10-6 M

c(Cl-)før = 2*(2,0*10-5 M) → c(Cl-)efter = (2*(2,0*10-5 M))/2 = 2,0*10-5 M


Skriv et svar til: Ag(NO)3 blandes med Ca(Cl)2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.