Fysik

specifik varmekapacitet !!?

29. juli 2009 af chiqqa (Slettet)

Hej

Hvad er forskellen mellem specifik varmekapacitet og varmekapacitet?

De har jo samme formel!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juli 2009 af omgz (Slettet)

Varmekapacitet angiver hvor meget energi, der skal tilføres, for at opvarme den givne masse af stoffet 1 kelvin.

Den specifikke varmekapacitet (eller varmefylden) angiver hvor meget energi, der skal tilføres, for at opvarme 1 kg af stoffet 1 kelvin.

De har faktisk ikke samme formel!

Varmekapacitet: C = ΔE / ΔT

Specifik varmekapacitet: c = ΔE / (m · ΔT)

Dvs. C = c · m


Svar #2
01. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Nå,,

hvad er så formlen

Q=m*c*T

Tak alligevel!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ingenting - der skal et ? foran T før den gælder. I så fald er formlen en måde at beregne den mængde varme, der er tilført et legeme med massen m og specifik varmekapacitet c, der undergår temperaturstigningen ?T.


Svar #4
07. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Ja, jeg kunne ikke lave delta :D

Men det er det jeg ikke forstår

Q= C* ?t

og 

Q= m*c* ?t

Disse to formler til at beregne varmeenergien er da den ´samme formel?

Det er blot metoderne der er forskellige eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2009 af mathon

blot at
C = m*c


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2009 af Zer0Man (Slettet)

Er der nogen der ved hvad forskellen af

c = ΔE / (m · ΔT)

og

c = Q / (m · ΔT)

er??

Jeg forstår bare ikke hvorfor der skulle være Δ udenfor E.. er det sådan her: "E + E = 0", derfor har man regnet ud hvad forskellen er? ..... Altså, "E + E = 0" = "ΔE"?

Hvis ja, så hvad med Q?

"Q + Q = 0" Kan man godt tilføje Q foran Δ? ..... Altså, "Q + Q = 0" = "ΔQ"?

PS: Jeg er hørehæmmet, og derfor har jeg problemer med at skrive dansk ordenligt.


Skriv et svar til: specifik varmekapacitet !!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.