Matematik

Simpel isolering i differentialligning

09. august 2009 af Perikum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber I kan hjælpe med et let lille spørgsmål.

Jeg har ligningen dy/dx=3y+ke^(-x) og skal finde ud af for hvilke værdier af k, f(x)=2e^(-x) er et gyldigt svar.

Jeg differentierer f(x) så f'(x)=-2e^(-x)

Nu får jeg ligningen -2e^(-x)=3(2e^(-x) )+ke^(-x) hvor jeg skal isolere k hvilket jeg får til:

-2=6+k <=> k=-8

Det er jo meget fint, men ifølge min facitliste er svaret -4.

Nogen der kan hjælpe mig med det her, for jeg kan simpelthen ikke finde min fejl nogen steder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2009 af eightx2 (Slettet)

Tror det er en fejl i facitlisten.

For hvis du siger

..passer det jo.


Svar #2
09. august 2009 af Perikum (Slettet)

Ja, det må det næsten være - ville bare lige tjekke om jeg havde overset noget. 


Skriv et svar til: Simpel isolering i differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.