Kemi

opgaver

13. august 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har nogle spørgsmål.

1. Formlen for Diphosphorpentaoxid og Aluminiumnitrat - hvad r den?

2. Jeg skal afstemme dette raktionsskema: CaCO32- --> CaO3 + CO2 . Altså calciumcarbonat opvarmes og blir til calciumoxid og carbonoxid. Kan simpelthen ikk få det til at gå op.

3. Afstemt skema, rigtig?? 5C2H12 + 5O2 --> 10 CO2 + 15 H2O


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad 1)

Diphosphor- angiver 2 phosphoratomer medens -pentaoxid angiver 5 oxygenatomer.

Aluminiumionen er Al3+ medens nitrat er NO3-. Din opgave er at kombinere et vist antal af disse to ioner, så ladningen udadtil er 0.

Ad 2)

Givet reaktionen er reel, skal den afstemmes som en redoxreaktion så ladningen bevares. Men tjek lige efter om du har nedskrevet reaktionen korrekt, eftersom CaCO32- virker besynderlig.

Ad 3)

C2H12 + 5 O2 → 2 CO2 + 6 H2O, men C2H12 er ikke-eksisterende og noget vrøvl.

Muligvis mener du 2 C2H6 + 7 O2 → 4 CO2 + 6 H2O ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af mathon

"Altså calciumcarbonat opvarmes og blir til calciumoxid og carbon(di)oxid. Kan simpelthen ikk få det til at gå op."

formentlig

                                                   CaCO3 (s)  →  CaO (s)  +  CO2 (g)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Ah, det giver bedre mening. Det burde jeg nok have opfanget.


Svar #4
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

Tak,

Alene carbonat - har det formlen; CO3- ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af mathon

carbonat-ion = CO32-


Svar #6
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

og phosphat - PO4?


Svar #7
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

#5 mén hvis man skal skrive zinkcarbonat, hedder det jo: ZnCO3-


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#6.

phosphation = PO43-

#7.

Zinkcarbonat = ZnCO3   (hvor Zn2+ og CO32-)


Svar #9
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

tak. nogen der også lige kan hjælpe mig med denne opgave?

REaktionsskema: CaCO3 --> CaO + CO2

Beregn molarmassen af alle 3:

CaCO3 = 100,09 g/mol

CaO = 56,08 g/mol

CO2 = 44,01 g/mol

- Ved opvarmning bruges 10 g. CaCO3

... Hvor stor masse calciumoxid og carbondioxid  dannes der?

´n=(m/M) = (10/100,09) 0 0,9991 mol

gør j det rigtig?


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.