Matematik

små lette regnestykker

13. august 2009 af jegergeni (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej jeg er lige startet på skole igen og kan mærke at jeg jeg har glemt en del i matematik

en af regnestykerne er:

79×21=

kunne ikke finde ud af det nogen der har en god metode?

det samme med divider regnestykket lød sådan

2205:7 =

nogen der har en god metode til at divider med store tal?

tak på forhånd :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af heeii (Slettet)

2205/7= 22/7=3
                10/7=1
                 35/7=5

Stykket giver 315 ialt.

Altså del regnestykket op, og del det lidt ad gangen op i 7. (først 100´erne så 10´erne og til sidst 1´erne)

Håber det hjalp??


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2009 af spongebobby (Slettet)

79×21=

79x1 = 79

+

9x20 = 180

+

70x20 = 1400

=1400+180+79 =1659


Skriv et svar til: små lette regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.