Fysik

energi

13. august 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg ville være rigtig glad for lidt hjælp til disse opgaver:

a) En søjle af varm luft sendes lodret op. Søjlens højde varierer fra 38 m til 52 m. Beregn vandets starthastighed svarende til den maksimale søjlehøjde.

Hvilken formel skal jeg bruge dér? er bestemt ikke med.

b) en cyklist holder til at begynde med stille ved toppen af en 15 m høj bakke. Bakkens længdeer 200m. Den samlede masse af cyklist og cykel er 85 kg. Cyklisten kører nu på frihjul ned ad bakken, og ved bakkrnd fod er hastigheden 30 km/h. Beregn det samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraften fra vej og vind.

Igen er jeg bare et stort spørgsmålstegn!

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af mathon

b)

beregn først
    hastigheden i m/s ved bakkens fod uden gnidningsmodstand
og
    hastigheden i m/s ved bakkens fod med gnidningsmodstand


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:cykel ned ad bakke.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

a) du roder vist lidt først er det luft, så vand.

Hvis vi holder os til det sidste kan du betragte det som en kasteparabel, hvor starthastigheden er lodret.

højden er 1/2 g t2=52m  find t når g=9,81 m/s2

h=g*t sæt t ind her


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

b) Epot=Ekin+A

Epot= m*g*h   Potentiel energi øverst på bakken

Ekin1/2mv2     Bevægelsesenergi ved bakkens fod     v skal måles i m/s, omregn fra km/t

A er det samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraften fra vej og vind.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2009 af mathon

rettelse til #2

g skulle naturligvis have haft enheden m/s2 og ikke m/s


Svar #6
14. august 2009 af hjælp, tak :) (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu har jeg fået opgaven løst.


Skriv et svar til: energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.