Matematik

Parallel med linjen m?

14. august 2009 af Quijote (Slettet)

Hej

En funktion f er bestemt ved
f(x) = -2x3 + x2 + 4x -3
a) Vis at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med linjen m, der har ligningen
4x – y+2 = 0
 

Jeg har fundet f(x) tangentligning til y = 22x - 3

Hvad gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 regn på tangentligningen igen ... du har regnet forkert ... du bør få noget med 4x +...


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Finder hældningskoefficienten til linjen m.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2009 af mathon

f '(x) = -6x2+2x+4
f '(0) = 4
f(0) = -3

tangentligning i (0,-3)
y-(-3) = 4(x-0)
y = 4x - 3

m: y = 4x + 2


Svar #4
14. august 2009 af Quijote (Slettet)

Okay nu får jeg det også til 4x + 3 = y

Men jeg forstår ikke helt hvad jeg nu skal gøre.

Hvor får jeg (0,-3) fra ?

Undskyld og tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af Dynin (Slettet)

#4 (0,f(0))=(0,-3) ... og læs #2 ... du bør også genlæse #3, da du har en fortegnsfejl -_-


Svar #6
14. august 2009 af Quijote (Slettet)

# 5 Ja selfølgelig det er -3.

Men er det fordi at f(0) giver -3 at man kan skrive det op på den her måde (0;-3)?

Er det ikke nok at sige at de begge har 4x og at de derfor må være parallele? kan jeg ikke få nogle ord på det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2009 af mathon

tangenten
y = 4x - 3
og
m: y = 4x + 2

har samme hældningskoefficient,
hvorfor
tangenten i (0,-3) og m er parallelle


Svar #8
14. august 2009 af Quijote (Slettet)

# 7 Okay :) Nu forstår jeg det hele.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Parallel med linjen m?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.