Matematik

Rettelse

18. august 2009 af 260587 (Slettet)

Kan d passe at rødderne ved f(x) = x3 – 3x2 + 4 er

x = 3 V x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Indsæt de x-værdier du har fundet. Det giver vidst ikke nul, vel? Prøv igen! Og skriv hvordan du gør.


Svar #2
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

altså hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

 Et polynomiums rødder, er de x-værdier der opfylder at f(x)=0. Her indsætter jeg de værdier du har fundet:

f(3)=33-3*32+4=4

f(0)=03-3*02+4=4

x=3 og x=0 er altså ikke rødder i f(x). Du skal finde de værdier af x så f(x)=0


Svar #4
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

er overhovedet ikke med, hvad er det jeg har fundet så? nulpunkter? og hvad finder du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)

Det er svært at sige hvad du har fundet, men det er ikke polynomiets rødder. Grafisk er et polynomiums rod, dér hvor grafen skærer x-aksen, for her er f(x) netop lig 0.

Jeg tvivler på, at du har andre metoder til at finde rødder i et tredjegradspolynomium, end at plotte grafen, og aflæse hvor f(x)=0.

Rødderne er netop nulpunkterne. Det du har fundet er ikke nulpunkter.


Svar #6
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

når man solver får man x=0 og x = 3, det er da rødderne ?


Skriv et svar til: Rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.