Matematik

PLS PLS RETTELSE

18. august 2009 af 260587 (Slettet)

To funktioner f og g er givet ved
f(x) = x2 – x + 2,
g(x) = -x2 + 5x - 5/2
 

Det oplyses, at graferne for f og g har netop et fælles punkt Q.
Bestem koordinatsættet Q
 

x= 0 V X = -3 kan det passe, please help


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af Isomorphician

Løs f(x) = g(x).

Der skulle gerne kun være én løsning (jf opgaven).


Svar #2
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

jeg løser ogs på den måde altså

x2 – x + 2 = -x2 + 5x - 5/2
2x2 + 6x + 4,5 = 0
 

hvorefter jeg finder d. også x punkterne


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af Isomorphician

-x - 5x = ?


Svar #4
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2009 af Isomorphician

Du laver en fortegnsfejl når du reducerer.


Svar #6
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

nååå det bliver 2x2 - 6x + 4,5 = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #8
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

nu får jeg x = 0 og x = 13,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2009 af Isomorphician

Prøv igen.


Svar #10
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

2x2 - 6x + 4,5 = 0 kan man bare ikke solve det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. august 2009 af Isomorphician

Det kan man sikkert hvis man har den rette lommeregner.

Alternativt:

2x2 - 6x + 4,5 = 0 <=>

x2 - 3x + 2,25 = 0 <=>

(x - 1,5)2 = 0 <=>     (jf. kvadratsætning)

x - 1,5 = 0 <=>

x = 1,5


Svar #12
18. august 2009 af 260587 (Slettet)

har fundet ud af det tak


Skriv et svar til: PLS PLS RETTELSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.