Matematik

Anvendelse af ligninger ?

19. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle.

Jeg har to opgaver som virkelig går mig på, da jeg simpelthen ikke aner hvordan jeg skal løse dem via ligninger!!

1) Et par (A) har i bil et forspring på 5 minutter, i forhold til et andet par (B). A kører 120 km/timen mens B kører 130 km/timen for at indhente par A.  

Hvor lang en strækning med hastighedsbegrænsningen 130 km/timen behøver B for at indhente A?

Selv har jeg opstillet to ligninger:

y = 120 * t + 10

y = 130 * t

hvor y = strækningen og t = tiden

Men jeg kan ikke komme videre - nogen som kan hjælpe mig? Specielt med det næste spørgsmål:

Kan B nå A med denne hastighed?

2) En ligebenet trekant skal have arealet 5, og vinklerne ved grundlinjen skal være 72 grader. Bestem sidelængderne i trekanten.

Her ville jeg normalt selv anvende sinus/cosinu/tangens - men jeg skal anvende regler om ligninger for at løse opgaven - nogen som kan hjælpe mig?

Smil M.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af peter lind

1) Træk de 2 ligninger fra hinanden. Det giver en ligning til bestemmelse af tiden det tager B at indhente den A. Derefter kan du sætet tiden ind i en af ligningerne til bestemmels af den nødvendige længe.

2) Brug at arealet af trekanten er ½ gange grundlinie gange højde og at sin(72 gr) = højde delt med halve grundlængde.

I en opgave som denne skal du som det første tegne en figur.


Svar #2
19. august 2009 af Booklover (Slettet)

Når du siger at jeg skal trække dem ligningerne fra hinanden i opg. 1 - hvorledes mener du så? Skal de sammenskrives??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2009 af peter lind

Jeg mener du skal trække vensre siderne fra hinanden. Det giver y-y. Højre side trukket fra hinanden giver 120+t-130t. Resultatet af subtraktionerne på venstre og højre side må være lig med hinanden.


Skriv et svar til: Anvendelse af ligninger ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.