Kemi

Redox- reaktioner

24. august 2009 af Natiy (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe mig med at afstemme redoxreaktioner ? :)

Ville være mega dejligt.

tak på forhånd !

1. Al(s)+Mn02 (s) --> Al2O3(s) + Mn (s)

2. SO2 (g) + HNO2 (aq) --> H2SO4 (aq) + NO (g)

3 . HNO3 (aq) + H2S(aq) --> NO (g) + S(s) + H2O(l)

4. Al(s) + H2SO4 (aq) --> Al2 (SO4)3 (aq) + H2 (g)

5. Cu(s) + HNO3 (aq) --> Cu(NO3)2(aq) + NO (g) + H20(l)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af mathon

ja men vel ikke med alle 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad 1) Find først oxidationstallene. Venstre side: Al = 0, Mn = +4. Højre side: Al = +3, Mn = 0.

Dvs. Al stiger med 3 og Mn falder med 4, så

4 Al(s) + 3 MnO2(s) → 2 Al2O3(s) + 3 Mn(s)

Ladning og antal atomer stemmer.


Svar #3
24. august 2009 af Natiy (Slettet)

Mange tak, det var sødt af dig..

Mit spørgsmål er bare,  hvor ved man fra hvad de forskellige grundstoffer har som oxital ?

Som eks i 2.?

SO2 (g) + HNO2 (aq) --> H2SO4 (aq) + NO (g) , jeg kan jo ikke vide hvad deres oxital er?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2009 af mathon

1.
se


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

#3.

Det gør man gennem et fast sæt regler for tildeling af oxidationstal. Det bør stå i din bog, så prøv at tjekke der først.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2009 af mathon

5.
 


Svar #7
24. august 2009 af Natiy (Slettet)

Tak :)


Svar #8
24. august 2009 af Natiy (Slettet)

Dvs det står i min bog hvilket oxital de forskellige grundstoffer har ?
Det kan jeg ikke rigtig finde.. er det bare noget man kan  ? :(/


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2009 af mathon

5. fortsat

hvoraf
3Cu (s)  +  8HNO3 (aq)  →  3Cu(NO3)2 (aq)  +  2NO (g)  + 4H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2009 af mathon

vedrørende tildeling af oxidationstrin
se
 


Svar #11
24. august 2009 af Natiy (Slettet)

kan ikk åbne det :(


Svar #12
24. august 2009 af Natiy (Slettet)

har doc


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2009 af mathon

se


Skriv et svar til: Redox- reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.