Matematik

Angiv en regneforskrift for den funktionf, der opfylder...

25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Angiv en regneforskrift for den funktionf, der opfylder at

f '(x)=sin(2x) og f(0,5π)=2

hvordan gør jeg det? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Integrerer f'(x) og bruger den anden betingelse til at finde konstantledet.


Svar #2
25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#1

Det forstår jeg altså ikke helt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal starte med at integrere f'(x) for at finde f(x).


Svar #4
25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ok så får jeg at:

∫ f'(x)⇒∫ sin(2x)=0,5cos(2x)

hvad skal jeg så?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. august 2009 af mathon

f(x) = ∫ sin(2x)dx = -0,5·cos(2x) + k

f(0,5π) = -0,5·cos(2·(0,5π)) + k = 2               hvoraf k beregnes


Svar #6
25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jeg får at k=2,5?

så regneforskriften for funktione der opfylder at f '(x)=sin(2x) og f(0,5π)=2 er f(x)= f(x)= -0,5·cos(2·(0,5π)) + 2,5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2009 af mathon

k = 1,5


Svar #8
25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Det her er sgu da absurd! :-S min lommeregner påstår at k=2,5 :-S


Svar #9
25. august 2009 af Fnulle00 (Slettet)

my bad lommeregner var indstillet på degree og ikke radian


Skriv et svar til: Angiv en regneforskrift for den funktionf, der opfylder...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.