Fysik

Kemisk energi.

27. august 2009 af EmilieLau (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lige fast i en opgave i  min fysik aflevering.

Opgaven lyder:

Blok 2 på Studstrupværket stammer fra 1972.Den kan kun anvende olie som brændsel og producerer, når den er i drift, kun elektrisk energi. Når den kører ved fuldlast (på fuld kraft), bruger den 63 tons olie pr. time og producerer elektrisk energi med en effect på 262 MW.

Beregn størrelsen af den kemiske energi, der frigøres på én time ved forbrændingen ved fuldlst. Anvend, at der frigøres ca. 4,2*10^7 J ved forbrændingen af 1 kg olie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af mathon

Pkemisk = (63*103 kg/h)*(4,2*107 J/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af mathon

delsætningen
"og producerer elektrisk energi med en effekt på 262 MW"
er et vink til dig om,
at
Pkemisk > 262 MW
 


Svar #3
27. august 2009 af EmilieLau (Slettet)

jeg får bare et sindsygt højt tal hvis jeg siger (63*103 kg/h)*(4,2*107 J/kg) .

kan det passe.

når enheden jo er J


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2009 af mathon

Pkemisk = (63*103 kg/h)*(4,2*107 J/kg) = 2,646*1012 J/h

som omregnes til MW


Svar #5
27. august 2009 af EmilieLau (Slettet)

er der en formel for at regne om til MW


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2009 af mathon

1 kWh = 3,6*106 J


Svar #7
27. august 2009 af EmilieLau (Slettet)

men jeg er ikke helt sikker på hvad forskellen på kWh og MW er .


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2009 af mathon

Pkemisk = (63*103 kg/h)*(4,2*107 J/kg) = 2,646*1012 J/h = 735*103 kWh/h = 735*103 kW = 735 MW

............
kommentarer:

(2,646*1012)/(3,6*106) = 735*103

735*103 kWh = 735*103*103 Wh = 735*106 Wh = 735 MWh


Svar #9
27. august 2009 af EmilieLau (Slettet)

dividerer du så med 1000 :) for at få MW

skal lige være sikker


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2009 af mathon

103 kW = 1 MW


Svar #11
27. august 2009 af EmilieLau (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: Kemisk energi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.