Matematik
AREAL pls hjælp fatter intet
graferne for f(x) = 5-x2 og g(x) = 4/x afgrænser en punktmængde. Beregn denne punktmængdes areal
Fatter det virkelig ikke håber nogle kan hjælpe
Svar #5
27. august 2009 af Jerslev (Slettet)
#4: Indser, hvor punktmængden er. =) Du skal blandt andet også bruge de to grafers skæringspunkter.
Svar #6
27. august 2009 af hejmeddigg (Slettet)
okay, nu er jeg overhovedet ikke med, føler mig virkelig snot dum :D
Svar #7
27. august 2009 af kieslich (Slettet)
Hvis f og g afgrænser et areal må den ene ligge over den anden i intervallet mellem deres skæringspunkter. Så det første du skal gøre er at tegne graferne og bestemme grafernes skæringspunkter, ie løse f(x) = g(x).
Svar #8
27. august 2009 af hejmeddigg (Slettet)
kan jeg bare aflæse skæringpunkterne ud fra grafet? eller skal jeg regne noget?
Svar #13
27. august 2009 af kieslich (Slettet)
der er forøvrigt 3 skæringspunkter, men det ses af grafen at det er de 2 du skrev som afgrænser arealet.
Er f(x) > g(x) eller er f(x)< g(x) i intervallet [ 1; 1,56 ] ??
Svar #14
27. august 2009 af hejmeddigg (Slettet)
den sidste du skriver.. hvad gør man så? jeg er så forvirret :D
Svar #15
27. august 2009 af kieslich (Slettet)
det er f(x) > g(x). dine øjne må være trætte.
arealet mellem de to grafer = arealet under f(x) minus arealet under g(x)
= ∫ f(x) dx - ∫ g(x) dx, hvor begge integraler har grænserne 1 og 1,56.
Svar #16
27. august 2009 af hejmeddigg (Slettet)
:D :D
bliver regnestykket så
1,56∫1(5-x2) dx
og
1,56∫1(4/x) dx???
Svar #17
27. august 2009 af desert_eye (Slettet)
1∫1,56((5-x2)-(4/x))dx
eller på TI-89'eren
∫((5-x2)-(4/x),x,1,1,56)
Svar #18
28. august 2009 af hejmeddigg (Slettet)
tusind tusind tak...
kan det passe at resultatet bliver 0,89
Skriv et svar til: AREAL pls hjælp fatter intet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
