Matematik

en lignong jeg ikke kan komme videre med

29. august 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

denne ligning volder mig lidt problemer jeg kan ikke komme videre pga jeg ender i nul. hvad gør jeg lige de to første ligninger er opgaven resten er mine mellemregninger.

2x+3y=1
3X+y=3
 

X=(3-y)/3
 

2((3-y)/3)+3y=1
2(1-1/3y)+3y=1
2-2/3y+3y=1
2-1=2y-3y
 

Y=-3
 

X=
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af Isomorphician

Det går galt fra 3. til 4. linje.

Der står -(2/3)y i 3. linje, men i 4. linje er de ændret til 2y


Svar #2
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

ja kan man ikke gange brøken væk


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af Isomorphician

Du kan gange alle leddene med 3


Svar #4
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

2((3-y)/3)+3y=1
2(1-1/3y)+3y=1
2-2/3y+3y=1
2-1=2y-3y
vil så istedet være

8/3y=-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af Isomorphician

2 - (2/3)y + 3y = 1

(7/3)y = -1

y = ??..


Svar #6
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

jeg roder sgu rundt i det her igen. men tak for hjælpen lige nu. jeg må øve noget mere hi hi

hilsen frederik


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. august 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg foretrækker lige store koefficienters metode, fordi man så undgår brøker i mellemregningerne:

2x+3y=1
3X+y=3

6x + 9y = 3    første ligning ganget med 3

6x + 2y = 6    anden ligning ganget med 2

Tredie ligning - fjerde ligning:

0x + 7y = -3  =>   y = -3/7

sæt ind i en af ligningerne og find x.


Svar #8
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

den her er da så en lille snyder kan jeg se.

3x-6y=9 gange med 2 6x-12y=27

2x-4y=6 gange med3 6x-12y=24

så har jeg jo nul af hver ubekendte hvad gør man her


Svar #9
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

nu prøver jeg den her. det vil ikke virke for mig men skriver den lige op

x+8y=7 gange med 3

5x-6y=12 gange med 4

så starter jeg med at gange alle led ind sil lige store koefficienters metode altså

3x-24y=21

20x-24y=48

så trækker jeg fra og det ser sådan her ud

17x=27⇔x=27/17⇔x=1,588

så finder jeg y ved at sætte y ind i den første ligning

8y=7-x⇔y=(7-1,588)/8⇔y=5,412

og så prøver jeg af om det virker i de oprindelige ligninger. og det virker bare ikke øv


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2009 af Isomorphician

#8: Så er de parallelle

#9: Det går galt når du ganger den første ligning med 3. Fortegnet for y-erne ændres pludseligt i din ligning.


Svar #11
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

nu prøver jeg den her. det vil ikke virke for mig men skriver den lige op

x+8y=7 gange med 3

5x-6y=12 gange med 4
 

3x+24y=21

20x-24y=48

-17x=-27

x=-27/-17 1,588

er det rigtig hertil


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. august 2009 af Isomorphician

Nej.

Du skal lægge den første ligning til den anden ligning for at fjerne y-erne.

(20x - 24y) + (3x + 24y) = 48 + 21


Svar #13
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

nåe ja der er meget at tænke på det kan jeg da godt se tak


Svar #14
29. august 2009 af frederikengel (Slettet)

x+8y=7 gange med 3

5x-6y=12 gange med 4
 

3x+24y=21

20x-24y=48
 

x=69/23  3

y=(7-3)/8 0,5

15

yes yes nu virker det på den her prøver lige en mere af dem jeg har prøvet mange gange hi hi


Skriv et svar til: en lignong jeg ikke kan komme videre med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.