Matematik

Udregning af højden i ligning

29. august 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået en rigtig svær matematik opgave, som jeg ikke kan finde ud af.

Håber der er en som vil lave den for mig, og please vis hvad I gør (helst ikke med sætninger, men med meget præcise mellemligninger), så jeg forstår det bedre.

En trekant har arealet 18 cm2 og grundlinjen 3 cm. Opstil en passende ligning og udregn højden (h) i trekanten.

Tak, Vpigen


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2009 af mathon

½*h*(3cm) = (18 cm2)


Svar #2
29. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Hvad er h så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2009 af mathon

h er højden


Svar #4
29. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Ja, det ved jeg. Men hvor mange cm. bliver højden?

Så vidt jeg har forstået er det det opgaven går ud på..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2009 af mathon

½*h*(3 cm) = (18 cm2)      isoler h

h = 2*(18 cm2)/(3 cm) = 12 cm


Skriv et svar til: Udregning af højden i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.