Matematik

vektor, beregn gradtallet

30. august 2009 af MariaH232 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for en smule hjælp, den sorte klap er lige gået ned..

Mit spørgsmål er således:

Om to vektorer a og b gælder, at

lal = 1    lbl = 3 og <(a,b) = 150 grader

Beregn gradtallet for vinklen mellem vektorerene a+b og a-b.

Beregn arealet af det parallelogram, som udspændes af vektorerene a+b og a-b.

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe, hvis ikke det hele, så bare lidt af det, så jeg har en smule at gå ud fra :)

Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2009 af peter lind

Find a·b af a·b = |a||b|cos(mellemliggende vinkel) Brug dette til at finde længden af a+b og a-b for eks. (|a+b|2 =(a+b)2=a2+b2+2a·b. Til slut kan du finde vinklen mellem a+b og a-b ved at beregne skalarproduktet mellem vektorene (a+b)·(a-b) = a2-b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

En mere uelegant metode med TIIA.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2009 af kieslich (Slettet)

Prøver igen. Er det ikke på tide at TII-filer kan uploades??

Vedhæftet fil:vektor1.doc

Skriv et svar til: vektor, beregn gradtallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.