Fysik

Resistansen ....HVORDAN LØSER JEG DENNE

31. august 2009 af 123iojoijiojoijoi (Slettet)

I en bil er Startsmotoren og hver af de to forlygtepærer forbundet parallelt med akumulatoren. Akumulatorens elektromotoriske kraft er ξ = 12 V. Vi regner med at dens indre resistans er Ri = 0,02Ω.
Vi ved når forlygtepærerene lyser er resistansen for hver af de to pærer 2,4 Ω. Startsmotorens resistans er 0,06 Ω.


1. Du skal beregne erstatningsresistansen for startmotor og forlygtepærer.

HVORDAN LØSER JEG DEN?


Svar #1
31. august 2009 af 123iojoijiojoijoi (Slettet)

jeg har brug for hjælp, da jeg er i NØD!


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2009 af keg (Slettet)

Ved parallelforbindelse af modstande ser formlen vist ud som følger:

1/R = 1/R1 +1/R2 +1/R3       osv


Svar #3
31. august 2009 af 123iojoijiojoijoi (Slettet)

hvilke tal sætter du ind i formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2009 af kieslich (Slettet)

1/Rer = 1/Rpære + 1/Rpære + 1/Rmotor = 2*1/(2,4Ω) + 1/(0,06Ω) =.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2009 af MN-P (Slettet)

Se
Fysik
FORMEL? STRØØØM
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Husk den indre modstand. Du kan tegne den symbolsk (stiplet) ved siden af den ene akkumulatorpol.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2009 af Megaklog (Slettet)

#6

Husk den indre modstand. Du kan tegne den symbolsk (stiplet) ved siden af den ene akkumulatorpol.

Det er vel ligegyldigt i dette tilfælde eftersom der blot skal findes en erstatning for pærer og startmotorer


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#7

det var en ekstra oplysning, der kan bruges en anden gang, klemspændingen er mindre end de 12 volt, den er

Eemk-I*Ri


Skriv et svar til: Resistansen ....HVORDAN LØSER JEG DENNE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.