Fysik

to hurtige om rumfang og densitet

03. september 2009 af Camip (Slettet)

Hej - nogen som vil være søde at hjælpe?

spm: i den klassiske fysiks atomteori forestiller man sig ofte, at et hydrogenatom er kugleformet med radius 5,29 * 10 opløftet i minus 11 m. Et enkelt hydrogenatoms masse er 1,66 * 10 opløftet i minus 27 kg.

Beregn atomets omkreds og beregn atomets densitet..


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2009 af ttbonen (Slettet)

Omkreds:

O = π · d  eller  O = 2 · π · r
 

Densitet:      masse/rumfang

ρ = m/V

Rumfang:

V = 4/3·π·r^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2009 af ansy (Slettet)

Formel for densitet

Formel for omkreds

Formel for volumen

Skal lige gøre opmærksom på at alle formler er hentet fra e-formel.dk blot for ikke at komme i problemer med dem. (Kender ikke til deres retningslinjer).


Skriv et svar til: to hurtige om rumfang og densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.